ro    en 
start
Evenimente
Loading

Conferinta European Microfinance Network

7‐9 noiembrie 2012


Conferinta „European Microfinance Network”, 7‐9 noiembrie 2012

In perioada 7‐9 noiembrie 2012, la Bucuresti, a avut loc conferinta "European Microfinance Network", una dintre cele mai de amploare conferinte din Europa, cu misiunea de a sprijini functionarea sustenabila a pietei financiare si bancare pe plan european, de a facilita si dezvolta pe aceasta baza accesul IMM la finantare.

Microfinantarea contribuie la dezvoltarea sectorului IMM si cresterea competitivitatii acestuia si se constituie Intr-un instrument important In dezvoltarea spiritului antreprenorial si ocuparea fortei de munca, prin intermediul sprijinirii organizatiilor de microfinantare si diseminarea bunelor practici la nivel european.

Prin sesiunile plenare specifice, ateliere, mese rotunde si dialog deschis, EMN Incurajeaza dezvoltarea unui set de servicii financiare pentru IMM, servicii care sa asigure crearea de suport economic si incluziune sociala In Europa.

Din dorinta de a consolida legatura Intre micii afaceristi si institutiile de microfinantare din Europa de Est, Romania a preluat stafeta de la Olanda (tara organizatoare In 2011) pentru a deveni gazda In 2012 a evenimentului.

Organizatorii locali ai celei de‐a 9‐a editii a Conferintei – Fundatia Post‐Privatizare (FPP), membrii EMN din Romania si FRC, au dorit sa scoata astfel In evidenta beneficiile pe care microIntreprinderile le aduc atat la nivel economic, cat si social, pentru Imbunatatirea mediului de afaceri din Intreaga regiune a Europei de Est si nu numai.

Desfasurata pe o perioada de 3 zile, In perioada 7‐9 noiembrie, la conferinta au fost prezenti peste 350 de participanti, printre ei numarandu-se membrii EMN, reprezentanti ai UE si ai Guvernului Romaniei, reprezentanti ai Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, reprezentati ai sistemului bancar si ai organizatiilor de microcreditare si multi altii.

Organizata sub forma de sesiuni plenare, ateliere, mese rotunde si dialoguri deschise, principala tema de discutie a constat In construirea microcreditarii sustenabile In Europa. Aceasta a constituit o oportunitate foarte buna pentru organizatiile prezente In evidentierea posibilitatilor de finantare existente pentru IMM din Romania si pentru prezentarea metodelor de eficientizare a utilizarii fondurilor financiare la care pot avea acces IMM.

Numarul participantilor la conferinta a fost de aproximativ 350, din randul investitorilor, bancherilor, consultantilor, reprezentanti ai institutiilor de microcreditare, reprezentanti ai ministerelor, membri ai EMN la nivel european si local, reprezentanti ai UE.

Participarea FRC In cadrul conferintei a fost una deosebit de activa si de apreciata, In conditiile In care, microfinantarea si masurile destinate Incurajarii microcreditarii  au fost si sunt In sfera de interes a FRC, fiind dealtfel prevazute prin obiective si masuri specifice In Strategia FRC 2011-2013.



<< Inapoi la Evenimente