ro    en 
start
Evenimente
Loading

Conferinta Bursa “IMPLICAŢIILE NOULUI COD FISCAL ASUPRA IMM-URILOR - EDIŢIA A II-A”

25.11.2015


Conferinta Bursa “IMPLICAŢIILE NOULUI COD FISCAL ASUPRA IMM-URILOR - EDIŢIA A II-A” a fost organizata la IBR si s-a transformat intr-un forum interesant de dezbatere a subiectelor care tin de IMM – uri, in contextul noului cod fiscal, dar si al nevoii de imbunatatire a accesului la finantare al antreprenorilor romani. Stere FARMACHE, Membru al Directoratului FRC a sustinut nevoia relansarii contragarantarii ca mecanism pentru sustinerea si dezvoltarea IMM.


Numărul întreprinderilor mici şi mijlocii care au apelat la contragarantare pentru finanţarea dezvoltării lor a scăzut în 2015 faţă de anul trecut şi, de aceea, avem nevoie să relansăm acest mecanism pe viitor, consideră Stere Farmache, membru al directoratului în cadrul Fondului Român de Contragarantare.
Domnul Farmache a declarat că segmentul IMM este un domeniu căruia trebuie să îi acordăm mai multă atenţie, unul dintre motive fiind posibilitatea creării mai multor locuri de muncă: "Cele mai multe IMM-uri sunt societăţi care s-au croit pe structura unei familii sau a unei prietenii. Ca orice afacere, IMM-urile au nevoie de o idee şi de finanţare, însă foarte multe eşuează, pentru că nu toate ideile sunt de succes".
Stere Farmache susţine că au fost acordate 21.985 de contragaranţii, în valoare de 3,9 miliarde de lei, iar prin mecanismul agregat realizat împreună cu fondurile de garantare au fost susţinute 10.500 de firme, constituind circa 178.200 de locuri de muncă, nou create sau menţinute.
Totodată, domnia sa a subliniat necesitatea realizării unor programe şi proiecte care să vizeze crearea de noi locuri de muncă, care să sprijine IMM-urile inovatoare şi să crească nivelul de competitivitate al acestor firme.  


Sursa: http://www.bursa.ro/implicatiile-noului-cod-fiscal-asupra-imm-urilor-editia-a-ii-a-stere-farmache-frc-trebuie-sa-rela...&s=companii_afaceri&articol=284283.html



<< Inapoi la Evenimente