ro    en 
start
Invitatie din partea Presedintelui AECM
Loading

Jose Fernando Figueiredo
Dragi colegi si prieteni
,

In contextul crizei datoriilor din Europa, sustinuta de incertitudinile de pe pietele financiare si economia reala, societatile de garantare isi indeplinesc in mod natural rolul de garant.
 

Intr-adevar, ca si in anul 2008, sectorul bancar se confrunta cu un numar de problemele existentiale, de la absorbirea pierderilor cauzate de datoria suverana la necesitatea recapitalizarii pentru a raspunde la noile reglementari legate de solicitarile de fonduri. In aceste momente critice, fondurile de garantare ajuta la stabilizarea accesului IMM-urilor la finantare,  in ciuda conditiilor dificile datorate situatiei actuale.
 

Seminarul din acest an, ce marcheaza a 20-a aniversare a AECM-ului si care va fi gazduit de catre organizatiile membre din Romania (FNGCIMM, FGCR, FRGC si FRC),  va aduce in discutie lectiile invatate din crizele economice anterioare,  dar si provocarile cu care se vor confrunta societatile de garantare in viitorul apropiat.
 

Pe de o parte, Basel III si CRD IV vor avea un impact direct asupra activitatii institutiilor de garantare, atat in ​​calitate de intermediari financiari supraveghetori, cat si prin efectul de atenuare a garantiilor privind cerintele de fonduri proprii pentru creditarea IMM-urilor. Aceasta legislatie este in prezent in dezbatere la Parlamentul European si ar trebui sa ia in considerare caracteristicile specifice ale sectorului de garantare. De asemenea, sprijinul permanent acordat de stat institutiilor de garantare va fi esential pentru durabilitatea activitatilor acestora in viitor. Seminarul va lua in discutie rolul programelor nationale si regionale ale fondurilor de contra-garantare si va examina noua generatie a instrumentelor financiare ale UE, care urmeaza sa fie furnizate incepand cu anul 2014, prin intermediul Cosme, Orizont 2020 si a fondurilor structurale, precum si modul in care membrii AECM pot participa la canalizarea acestora catre IMM-uri.
 

Asteptam cu nerabdare sa ne reintalnim la Bucuresti,

acrobat Overview 7-9 June 2012 

acrobat Seminar Final Programme 

 


Jose Fernando Figueiredo
Presedinte AECM